Στην οδό Ερμού, στο γραφικότερο σοκάκι του Πόρου, η μυρωδιά του βουτύρου, της κανέλας, της σοκολάτας και της βανίλιας, σου «σπάει» τη μύτη.
Eίκοσι έξι χρόνια, από τα δηµιουργικότερα της ζωής του, χρειάστηκε να αφιερώσει στην προσπάθειά του να στήσει ένα ζηλευτό ζαχαροπλαστείο, µε ειδικότητα στην παραγωγή ντόπιων γλυκών, ο Ποριώτης pastry chef Γιώργος Κανατσίδης.
Το αποτέλεσµα τον δικαιώνει σήµερα, αφού όλοι γνωρίζουν την άριστη ποιότητα των υλικών και τη δηµιουργική φαντασία που σφραγίζουν τα προϊόντα του, για τα οποία ο Πόρος είναι υπερήφανος.
Το μπακλαβαδάκι του “Γλυκίσματος” είναι η σπεσιαλιτέ του εργαστηρίου. Πρόκειται για μια θεϊκή γεύση, που όμοια της δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Μια μυστική συνταγή που κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό...
Eίκοσι εφτά χρόνια, από τα δηµιουργικότερα της ζωής του, χρειάστηκε να αφιερώσει στην προσπάθειά του να στήσει ένα ζηλευτό ζαχαροπλαστείο, µε ειδικότητα στην παραγωγή ντόπιων γλυκών, ο Ποριώτης pastry chef Γιώργος Κανατσίδης...
Από το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής “Γλύκισμα”, περνούν σταθερά κάθε πρωί, οι ντόπιοι και οι επισκέπτες για το γρήγορο πρωινό ή δεκατιανό τους. Οι ολόφρεσκες και τραγανές τυρόπιτες, τα λαχταριστά και κρεμώδη...
“Στην βιτρίνα κάθε πρωί βγαίνουν ταψάκια – το μεσημέρι εξαφανίζονται – με γαλακτομπούρεκο (λιποθυμιστικό και αυτό), καρυδόπιτα, κολοκυθόπιτα, ραβανί, κανταΐφι και τις παλιομοδίτικες κοπεγχάγες.”